BGK er for dig, der drømmer om en uddannelse inden for billedkunst, arkitektur, design, foto, animation m.v.

Er du interesseret i at arbejde med visuelle udtryksformer?

På BGK Roskilde har du mulighed for at udvikle dit talent sammen med en masse andre unge, der har samme interesse som dig.

På BGK kan du kvalificere dig til at søge ind på f.eks. Det Kongelige Danske Kunstakademi eller KADK – Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering – samt øvrige videregående kunstneriske uddannelser.

BGK Roskilde er for unge mellem 15 og 25 år.

BGK Roskilde i Byens Hus

BGK er centralt placeret i Byens Hus på Stændertorvet, hvor nærmeste naboer og samarbejdspartnere er Museet for Samtidskunst og Roskilde Gymnasium bedre kendt som ”Amtet”.

I Roskilde er der et sprudlende ungdomsliv, og på bl.a. INSP og ORANGE MAKERSPACE på Musicon kan gør-det-selv-folk, opfindere og nørder på alle niveauer udfolde sin kreativitet.

 

BGK er en talentuddannelse. Talent er desværre ikke noget, man bare vågner op med en morgen. Talent skal styrkes, formes og tages seriøst.

Tidligere BGK elev Axel Fugl Schlosser

BGK Roskilde

 

INDHOLD

På BGK kommer du til at arbejde eksperimenterende med kreative processer og idéudvikling sideløbende med, at du får individuel vejledning.

Du får du en teoretisk viden og håndværksmæssige færdigheder og teknikker til at udvikle dit personlige kunstneriske udtryk. Vi kommer omkring en bred vifte af samtidskunstens praktikker som installation, digitalt foto, video, tegning, maleri, skulptur, grafik, lyd, IT, performance, arkitektur, design animation m.m..

Hvert år afsluttes med en udstilling, hvor du fremlægger dit selvvalgte projekt for interne undervisere og én ekstern censor.

Hver dag i uge 44:

Undervisningen

På BGK Roskilde varetages undervisningen af højt uddannede professionelle kunstnere og formidlere, og du får en fantastisk mulighed for at beskæftige dig med samtidskunst på et højt niveau sammen med andre unge med den samme interesse.

Vi tager udgangspunkt i debatoplæg, foredrag, værkgennemgange, projekter og opgaveformuleringer. De mange gæstelærere, som alle er udøvende kunstnere eller kunstteoretikere, vil bidrage til undervisningens diversitet, og sammen vil vi gå på opdagelse i fusionen mellem de forskellige kunstarter og i tidens kunstneriske strømninger.

Du får kendskab til kulturelle, historiske og samfundsmæssige forhold, som er relevante for det billedkunstneriske område, ligesom der tilrettelægges forløb, der sigter mod forståelse for markedsføringsmekanismer.

Workshops og studieture

Foruden den ugentlige undervisning kommer du i et tæt og inspirerende undervisningsforløb med workshops, kunstcamps, studieture i ind- og udland, forskellige fællesprojekter med lokale aktører og landets øvrige BGK’er samt fordybende individuelt arbejde.

Du kan passe undervisningen sideløbende med, at du f.eks. passer din sædvanlige gymnasiehverdag, anden ungdomsuddannelse eller et arbejde, da undervisningen i afdelingerne foregår sen eftermiddag og/eller aften.

 

Jeg har lært en masse om kunst på BGK. Det var en stor faglig fordel, da jeg begyndte på universitetet.

Louise Juliane Frank

BGK TILMELDING

Tilmeld dig online senest 5. marts

TILMELD

Sådan tilmelder du dig

Hvis du er interesseret i at søge ind på BGK Roskilde, skal du tilmelde dig online senest 5. marts 2020

https://roskilde.speedadmin.dk/tilmelding/

Herefter lukker vi for tilmelding.

Derudover skal du indlevere maks. 6 værker:

Det kan være tegning, maleri, objekt, skulptur, foto, video, print, DVD, usb, skitser eller andet.

Du skal indlevere dine værker den 5. marts 2020 mellem kl. 16.00 og 17.30 på

Museet for Samtidskunst
Stændertorvet 3D
4000 Roskilde

Hvis du sender dine værker med posten, skal de sendes til:

Roskilde Kulturskole
Planetvej 30B
4040 Jyllinge

– så vi har dem i hænde senest den 5. marts 2020.

HUSK at mærke alle værker ”BGK” og skrive dit navn tydeligt bag på.

Din tilmelding er bindende for hele skoleåret, med mindre du senest den 15. oktober 2020 skriftligt har meddelt kontoret på Roskilde Kulturskole, at du ønsker at stoppe. Så ophører betaling og undervisning pr. 1. november 2020.

BGK Roskilde

Allerede BGK elev?

Er du allerede optaget og går på BGK, og planlægger du fortsætte i det nye skoleår, skal du logge ind og gentilmelde dig via dette link:
https://roskilde.speedadmin.dk/account/signin?ReturnUrl=2f

Brugernavn: De første 6 cifre i dit cpr.nr.
Kodeord: De sidste 4 cifre i dit cpr.nr.

Sidste frist for gentilmelding er 2. marts 2020

Optagelse og hvordan får jeg besked?

Umiddelbart efter endt ansøgningsfrist vil du modtage besked om, hvorvidt du skal komme til en samtale eller ej.

Samtalerne forventes at foregå mandag den 16. marts 2020 i tidsrummet kl. 13.00 – 21.00 på Museet for Samtidskunst.

Hvis du kommer til samtale, skal du tage dine indleverede værker med dig efter samtalen.
Hvis du ikke er inviteret til samtale, vil du få besked om, hvornår du kan hente dine værker.

Optagelsen er ikke afhængig af bestemte kvalifikationer, men bygger på en samlet vurdering af den enkeltes indsendte værker, baggrund, motivation, interesser samt evne til at arbejde selvstændigt.

Optagelsesudvalget består af interne undervisere og én ekstern censor

Deltagerbetaling

Det koster 5.000 kr. pr. person pr. skoleår at deltage i BGK Roskilde. Til gengæld skal du ikke betale for materialer, entréer i forbindelse med ekskursioner til museer og gallerier samt forplejning ved camps. De indlagte studierejser er også inkluderet i prisen, men lommepenge skal du selv sørge for.

Beløbet opkræves i 3 rater i løbet af skoleåret 2020/2021:
2.000 kr. pr. 1. november 2020, 1.500 kr. pr. 1. februar 2021 og 1.500 kr. pr. 1. maj 2021.

BGK er ikke SU-berettiget.