BGK kunstudstilling - kunst i pinsen

Unge talentfulde kunstnerspirer kaster et kritisk blik på, hvordan vi har indrettet vores samfund.

Det er med stor glæde at det billedkunstneriske grundkursus BGK Roskilde endnu en gang kan slå dørene op for den årlige elevudstilling lørdag den 27. maj 2023 kl. 11.00 i Byens Hus i Roskilde.

Med elevudstillingen deltager BGK Roskilde samtidig i Kunst i Pinsen, en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor kunstnere, kunsthåndværkere og gallerier i Roskilde og en række sjællandske byer inviterer publikum indenfor.

Kritisk design og kunst

BGK-eleverne har arbejdet med kritisk design og kunst, der inviterer publikum til at reflektere over forskellige tematikker, der ligger de unge kunstnerspirer på sinde.

Udstillingen, der bærer titlen SUBJEKT – OBJEKT, sætter særligt fokus på vores forhold til ting som identitetsmarkører, på mekanismerne i et forbrugersamfund, præget af materiel afhængighed og overforbrug, og på strukturer, der skaber mellemmenneskelige relationer med ulige magtfordeling.

Skoleårets forskellige læringsforløb har været afsæt for BGK Roskildes 16 elever, som hver især har fordybet sig i nogle kunstneriske undersøgelser, inspireret af den aktuelle samtidskunst. Dette har resulteret i selvstændige værkproduktioner, der vises på den årlige elevudstilling. På udstillingen kan man opleve maleri, video, lyd, collage, tekstil, design, skulptur, objekt og installation.

 

På dette års elevudstilling deltager 3.års-elever Karoline April Vincentz Fischer og Luna Milo Eliasson, 2.års-elever Frederik Bang Nielsen, Maggie Zhu Ding, Nanna Riis Egeskov og Stella Langhoff, samt 1.års-elever Caroline Øer Søgaard, Clara Højholt, Falke Lykkegård Petersen, Gaia Martinsen, Ida Marie Moes, Linea Vejbæk, Marie Louise Lumholt, Olivia Reimer Mortensen, Signe Blume Kristensen og Vigga Enø Haugaard.

Med de udstillede værker mødes eleverne sidst i udstillingsperioden til en værkgennemgang, der foregår i plenum med en ekstern censor til stede. Her får eleverne lov til at redegøre for deres tanker, ideer og kunstneriske overvejelser bag værkerne, mens de får en kunstfaglig vurdering.

 

BGK Roskildes årlige elevudstilling indgår i Kunst i Pinsens udstillingsprogram og kan ses i Byens Hus, Stændertorvet 1, Stuen og 1. sal, 4000 Roskilde, hele pinseferien den 27. – 29. maj 2023 kl. 11.00 – 17.00.

Arrangør:
Astrid Winsløw Hammer
Kunstnerisk leder af BGK Roskilde
tlf. +45 2133 8335 // astridwh@roskilde.dk

Hjemmeside: www.roskildekulturskole.dk/bgk

BGK 2023 plakat