Roskilde Kulturskole 30 år

Roskilde Kulturskole har i løbet af den sidste uge haft et væld af kulturelle aktiviteter på programmet. Det begyndte mandag morgen med morgensang og endte fredag aften med 2 stort opsatte forestillinger i Jyllingehallerne.

Elever og lærere har været i sving hele ugen med blandt andet dramaforestillingen Venskaber, Karius og Baktus for de små, billedkunst-ferniserning, cd-release med rytmiske sangskrivere og klassisk sommerkoncert.

Men fredag samledes alle kunstarterne til en kæmpe fest forestilling, hvor  alle sejl var sat til, for at vise hvad Kulturskolen har at byde på indenfor musik, dans, drama og billedkunst. 3 scener, kæmpe lyd og lys opsætning og ikke mindst 150 medvirkende fra de helt nye 0.klasser, der lige er begyndt i Kulturskolen til gamle elever, der nu er professionelle musikere, men lagde vejen forbi for at fejre det sted, hvor det hele begyndte.

Hele paletten af kunstarter

”Vi ville gerne bruge vores 30 års fødselsdag til at vise hele paletten af kunstarter, vi arbejder med til daglig på Kulturskolen – og ikke mindst, hvordan vi hele tiden prøver at tænke på tværs af kunstarterne og involvere elever og lærere fra forskellige fag i fælles projekter. Det åbner en hel ny verden, når man for eksempel sætter billedkunstnere og musikere sammen” fortæller Clara Vuust, der er souschef på Kulturskolen og fortsætter: ”Det kunne man f.eks. se i Kunstparaden med skoleorkesteret fra Jyllinge Skole og billedkunstelever fra Kulturskolen og i det tværæstetiske projekt ”Landskaber” med billedkunst, drama, dans og musik.

Forestillingerne forløb lige efter planen og selvom der havde været nerver på, var det glade og trætte medvirkende, der fredag aften kunne ånde lettet op, over at det hele var gået som det skulle. De omkring 400 publikummer, der lagde vejen forbi, kvitterende med stående bifald efter sidste forestilling.

Nu drosler Kulturskolen ned på aktiviteterne, men inden sommerferien står for døren er der Kreativ Sommerskole på Kulturskolen med musik, drama og billedkunst for 45 børn fra hele kommunen i uge 26.

Andre highlights fra ugen der gik:

Tirsdag aften havde Roskilde Kulturskole release på CD’en One of Us – sange fra en af os. Sangene er skrevet af elever på Kulturskolen, Holbæk Musik skole og Slagelse Musikskole/MGK og har været en del af sangskriverworkshoppen Èn af Os, der løb af stablen sidste efterår.

cd-release en af osKampagnen En Af Os har til formål at nedbryde tvivl, tavshed og tabu omkring psykisk sygdom – og sangskriverne er blevet inspireret af fortællinger fra to af ambassadørerne fra kampagnen. Sangene handler om, hvordan livet nogle gange kan være svært – og især hvis man står helt alene med alt det svære. Men de fokuser også på håbet om, at tingene bliver bedre.

Onsdag var 5 børnehuse på besøg, da Kulturskolen spillede sin helt egen version af Karius og Baktus. Kulturskoleleder Annette Salvad slap for et øjeblik computeren og spillede Karius sammen med dramalærer og skuespiller Sofie Lerstrup, der var Baktus.

Drama elever fra Kulturskolen opførte deres egen forestilling Venskaber!, der handler om mobning og dynamikken i en skoleklasse, for en masse spændte SFO børn på Jyllinge skole.

Se billeder fra hele fødselsdagsugen i Galleriet.